POSTAVLJENA PAMETNA KLUPA U DVORIŠTU ŠKOLE “NIKOLA TESLA”

Gradske vesti

Kompanija „Metalfer” donirala је prvu pametnu klupu mladima u našem gradu. Pametna klupa namenjena je korisnicima za bežično punjenje mobilnih telefona i besplatan WiFi internet.

Prema rečima Jelene Zakonović, direktorice Kompanije „Metalfer” koja je obezbedila pametnu klupu: kompanija „Metalfer” kao društveno odgovorna kompanija uvek stoji iza projekata koji pomažu lokalnoj zajednici, a pre svega mladima. “Upravo smo želeli da obradujemo pred polazak u školu 1. septembra učenike Srednje tehničke škole „Nikola Tesla”  i obezbedili im „pametnu klupu”. Kako je ovo tehnička škola, a ovo je jedna inovacija savremene tehnologije s obzirom na to da je reč o klupi koja se solarno napaja, koja pruža bežični internet, očitava kvalitet vazduha, a preko nje je moguće i punjenje električnih bicikala”, rekla je Zeljković i dodala da će u narednom periodu biti postavljeno još nekoliko ovakvih klupa na više lokacija u gradu.

Pametne klupe, poput ove pune se solarnom energijom, pa je tako i njihov izgled specifičan i razlikuje se od ostalih novih, postavljenih klupa na ulazu u ove dve škole.

Kada je reč o povezivanju na WiFi mrežu, dovoljno je samo da na svom uređaju otvorite WiFi podešavanja, kliknete na ime mreže i bez prijave i lozinke se povežete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *