KOMPANIJA “TARA FILTERS” PREDSTAVILA PROIZVODNE KAPACITETE U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici održana je panel prezentacija i predstavljanje proizvodnih kapaciteta kompanije za proizvodnju vodenih filtera „Tara Filters”.

Reč je o fabrici koja se bavi proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima. U pitanju  je još jedna fabrika Kompanije „Alex inženjering i građevinarstvo” u holdingu sa stranim investitorima, švajcarskom firmom, koja će ovim putem proširiti plasman proizvoda na viši, evropski i svetski nivo.

Sremsku Mitrovicu su izabrali zbog dobrog geostrateškog položaja i preduzimljivosti lokalne samouprave Grada. 

U kompaniji “Tara Filters početkom 2023. godine posao će naći oko 50 ljudi, a prema rečima nadležnih, ako kapaciteti porastu, u planu je otvaranje novih radnih mesta, kao i proširenje pogona.  

Prezentaciji je prisustvovao i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petra Samardžića, koji je tom prilikom istakao da je u Gradu u poslednjih desetak godina realizovano  preko 15 što stranih, što domaćih investicija.

“Poslednjih godina Mitrovica je vrlo aktivno radila na unapređenju imidža Grada i stvaranju povoljne poslovne klime u cilju privlačenja direktnih stranih i domaćih investicija i to se i ostvarilo, to se postiglo, zahvaljujući povoljnoj lokaciji, izuzetnom geostrateškom položaju grada, zahvaljujući operativnoj i otvorenoj gradskoj upravi i komunalno i infrastrukturno opremljenim industrijskim zonama”, rekao je Samardžić.  

On je dodao da će kompanija “Tara Filters” prvobitno zaposliti od 30 do 50 ljudi i da Gradska uprava već radi na proširenju postojećih industrijskih zona, ali i na pripremi planske dokumentacije za izgradnju novih industrijskih zona, što će podrazumevati  nove investicije, nove kompanije i otvaranje novih radnih mesta kako za Mitrovčane, tako i za stanovništvo iz okruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *