MITROVAČKU GIMNAZIJU POSETILA DELEGACIJA IZ DRŽAVE OHAJO

Gradske vesti

Mitrovačku gimnaziju posetila je delegacija preduniverzitetskog obrazovanja države Ohajo. 

Cilj posete je proširenje saradnje Srbije i Ohaja na civilni sektor, a u okviru Programa državnog partnerstva. 

Predstavnici države Ohajo su, tokom redovne godišnje posete Nacionalne garde Ministarstvu vojske Republike Srbije, imali priliku da se upoznaju i sa srpskim obrazovnim sistemom, a Mitrovačka gimnazija prva je škola iz Srbije, u kojoj je ovaj projekat počeo da se realizuje. 

Poseti delegacije iz Ohaja prisustvovao je i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, Zoran Đurić, koji je tom prilikom istakao da je ovaj projekat veoma značajan za Mitrovačku gimnaziju, koja iz godine u godinu radi na podizanju kvaliteta obrazovanja svojih učenika na viši nivo. 

Đurić je dodao i to da je Mitrovačka gimnazija  pre tri godine aplicirala sa jednim projektom saradnje sa školom u Ohaju, a zbog epidemiološke situacije taj projekat nije bilo moguće realizovati. Projektom je, između ostalog,  planirana razmena učenika. 

“Projekat se zbog poznate epidemiološke situacije u prošlosti nije mogao realizovati kako je planiran, a to je poseta te dece školama kod nas u Mitrovici i odlazak naše dece u Ohajo i nadam se da će se i to u bliskoj budućnosti desiti”, rekao je Đurić i dodao da je Mitrovačka gimnazija  korak ispred svih što se tiče projekata i sistema obrazovanja. 

Mitrovačka gimnazija osnovana je 1838. godine. Jedna je od pet gimnazija na području Sremskog okruga i predstavlja jednu od najstarijih i najuglednijih obrazovnih ustanova na ovim prostorima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *