MITROVČANI, POŠALJITE PREDLOGE I UČESTVUJTE U PARTICIPATIVNOM BUDŽETIRANJU

Gradske vesti

Građani Sremske Mitrovice i naredne godine će, kroz projekat participativno budžetiranje, moći da učestvuju u kreiranju budžeta Grada.  

Reč je o projektu kroz koji se građanima pruža mogućnost da se svojim predlozima, a kasnije i glasanjem za neki od projekata uključe u kreiranje budžeta.

Od srede, 14. septembra građani, mesne zajednice i udruženja građana mogu da dostavljaju predloge projekata na mejl ili putem gradskog Uslužnog centra.

Kako je saopštio Uroš Veselinović pomoćnik gradonačelnice za investicije, lokalni ekonomski razvoj, od sutra počinju prve aktivnosti, koje podrazumevaju dostavljanje predloga projekata Mitrovčana koji bi trebalo da budu od opšteg interesa i treba da rešavaju neki problem u sredini u kojoj žive i rade.

„Bitno je da navedu koji se efekat postiže tim projektom i kojoj ciljnoj grupi je namenjen, a što se tiče same vrednosti projekta verovatno će kasnije biti potrebno da se izradii tehnička dokumentacija, pa ćemo to sve prepustiti stručnim službama našeg Grada”, rekao je Veselinović i dodao da u ovom koraku, kod participativnog budžetiranja najbitnije je  stignu neke dobre ideje, dobri predlozi. 

Od ove godine novina je to da će građani moći da se uključe i u realizaciju izabranih projekata. 

Predlozi mogu da se šalju do 23. septembra, nakon čega će biti formirana komisija pri Gradu koja će izabrati pet najboljih projekata. Projekti će potom biti objavljeni na sajtu Grada i putem ankete će se odlučiti koji projekat će biti realizovan.

Iz lokalne samouprave poručuju svojim sugrađanima da pošalju svoje predloge, kako bi zajedničkim snagama učinili Sremsku Mitrovicu boljim i lepšim mestom za život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *