ZA KUPOVINU NEKRETNINE ČIJI JE VLASNIK ŽENA DVOSTRUKO VIŠE NOVCA

Društvo

Pokrajinska vlada izdvojila je danas dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena, čime je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

Dodatna sredstva obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.

Brojke danas pokazuju da su žene vlasnice nekretnina u 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto. Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju povećanjem broja vlasnica nepokretnosti.

Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje da se Gradu Somboru usmeri ukupno 101,8 miliona dinara, od čega je 84,5 miliona dinara namanjeno za izgradnju sistema ventilacije i klimatizaciju s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u gradskoj hali Mostonga u Sportskom centru „Soko”, dok je 17,3 miliona dinara opredeljeno za sanaciju krova zgrade na dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 13 miliona dinara za finansiranje ugradnje novog osvetljenja u Sportskoj hali na Slanoj bari, a sredstva za realizaciju ovog projekta usmerena su Gradu Novom Sadu.

Projektom je predviđena ugradnja uređaja visokog tehnološkog novoa i izuzetne energetske štedljivosti.

Rešavanjem problema s osvetljenjem obezbediće se adekvatni ulovi za treninge i sportska takmičenja kako Rukometnog kluba „Vojvodina“, jednog od najtrofejnijih klubova u Novom Sadu, tako i drugih sportskih klubova koji koriste ovaj prostor.

Za izradu Plana detaljne regulacije naseljenog mesta Pavlovci, Opštini Ruma je usmereno 5,5 miliona dinara. Takođe, pet miliona dinara izdvojeno je i za finansiranje tehničkih kontrola saobraćajnih projekata radi povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja i zaštite dece školskog uzrasta u zoni škola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *