ŽILIĆI IZ MARTINACA NAJBOLJE POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO

Gradske vesti

Poljoprivredno gazdinstvo Aleksandra Žilića iz mitrovačkog sela Martinci proglašeno je za najbolje poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji u 2022. godini, po konkursu koje je raspisalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP, u saradnji sa kompanijom Color Media Communications i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine.

Aleksandar Žilić zajedno sa svojom suprugom bavi se mlečnim govedarstvom. Imaju dvoje dece od četiri i šest godina, koja roditeljima rado priskoče u pomoć. Na svom gazdinstvo poseduju 14 krava, a od pomuženog mleka proizvode sir na svom gazdinstvu – tvrdi, mladi, kriške…

Kako je rekao Žilić, prilikom predstavljanja svog gazdinstva, supruzi i njemu poljoprivreda je osnovni izvor prihoda. Unapređuju proizvodnju, a takođe rade na svojoj edukaciji prateći kurseve i stručna predavanja kako iz oblasti proizvodnje sira, tako i iz oblasti marketinga.

Nagrada od 500.000 dinara svakako će im značiti za ulaganje u modernu opremu i dalji razvoj i napredak njihovog poljoprivrednog gazdinstva.

Čestitamo Žilićima na osvojenoj nagradi, ali i na promociji mitrovačke poljoprivrede, kako primarne proizodnje tako i prerađivačke delatnosti!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *