PROMOTIVNE AKTIVNOSTI ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE

Gradske vesti

Povodom  obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije  i slave vatrogasaca – spasilaca  Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici izvodiće javne pokazne vežbe i održaće taktičko-tehničke zborove u Rumi, Šidu, Pećincima, Staroj Pazovi, Inđiji i Sremskoj Mitrovici.

Javne pokazne vežbe i taktičko – tehnički zborovi biće realizovani od 19 – 24. septembra.

Cilj ovih promotivnih aktivnosti je demonstracija spremnosti i obučenosti vatrogasaca – spasilaca da hitro i efikasno reaguju u slučajevima kada eventualno mogu biti ugroženi životi građana i njihova imovina.

Takođe, ovakve vežbe su i prilika za razgledanje vatrogasnih  vozila i opreme, kao i druženje i razgovor vatrogasaca – spasilaca sa građanima, posebno sa decom.

PLAN PROMOTIVNIH AКTIVNOSTI VATROGASACA  – SPASILACA

U ponedeljak, 19. septembra održaće se Javna pokazna vežba na višespratnici u Rumi, Orlovićeva ulica 23, od 10 časova i javna pokazna vežba  u objektu Кulturno-obrazovnog centra u  Šidu, Кarađorđeva ulica, od 10 časova.

U utorak, 20. septembra održaće se  Taktičko – tehnički zbor u pešačkoj zoni u Pećincima, početak u 10 časova, Taktičko – tehnički zbor na gradskom trgu u Rumi, sa početkom  u 10 časova, Taktičko – tehnički zbor na platou ispred vatrogasne jedinice u Staroj Pazovi, od 10 časova i edukacija dece predškolskog uzrasta u Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“, u Inđiji, sa početkom u 11 časova.

U sredu, 21. septembra održaće se Javna pokazna vežba  na višespratnici u Staroj Pazovi, Zmaj Jovina ulica broj 8-10, sa početkom u 10 časova i edukacija dece predškolskog uzrasta u Predškolskoj ustanovi „J. Stanivuković Šilja“, u Šidu, od 11 časova.

U četvrtak, 22. septembra održaće se  Javna pokazna vežba  specijalističkog tima za rad i spasavanje na vodi, na reci Savi u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 časova, Javna pokazna vežba  na industrijskom objektu „Terra Production“, Vojvode Putnika 78, u Inđiji, sa  početkom u 10 časova i edukacija dece predškolskog uzrasta Predškolske ustanove ”Poletarac”, u Staroj Pazovi, sa početkom  u 11 časova.

U petak, 23. septembra održaće se  Javna pokazna vežba  na objektu „Srpski dom“, u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 časova.

U subotu, 24. septembra održaće se  Taktičko-tehnički zbor na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 10 časova.

Iz PU Sremska Mitrovica pozivaju građane Srema, da prisustvuju ovim događajima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *