ODRŽAN PRVI AGROBIZNIS SAJAM U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica organizovao je prvi Agrobiznis sajam – sajam lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača, na platou ispred zgrade Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica.

Srem je regija poznata po proizvodnji prehrambenih proizvoda te je Sremska Mitrovica bila pravo mesto da su osnuje Agrobiznis inkubator, prema rečima Branka Ćurčića potpredsednika Pokrajinske vlade i predsednika Saveta za koordinaciju praćenje ekonomskih aktivnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

– Projekat se nalazi u fazi brendiranja proizvoda koji ulaze u sastav korpe, a to je jedino moguće ako su svi proizvodi deklarisani i proizvedeni u objektima koji su registrovani za preradu mesa, mleka, voća, povrća, pa čak i žitarica. To je jedini način na koji ti proizvodi mogu biti legalno plasirani na tržištu, iz tog razloga će Grad Sremska Mitrovica pomoći proizvođačima u prodaji, nastupu i plasmanu proizvoda na tržištu, putem Turističkog info centra gde će biti ponuđeni kao gradski suveniri. Zadatak Agrobiznis inkubatora je da pruži pomoć i podršku poljoprivrednicima koji se bave ili žele da se bave prerađivačkim delatnostima kroz pomoć u zajedničkom nastupu na tržištu, učešće na ovakvim i sličnim sajmovima ali i pružanjem usluga u oblasti marketinga, konsaltinga, knjigovodstveno-pravnih usluge i administrativno-tehničke pomoći i podrške – izjavio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Sajam je podržan od strane Grada Sremska Mitrovica, Gradske uprave za kulturu i sport, Razvojne agencije Vojvodine, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Privredne komore Srbije RPK Sremska Mitrovica, Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica i Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *