NOVE PERSPEKTIVE ZA RAZVOJ SREMSKE MITROVICE

Gradske vesti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je na otvaranju novog pogona fabrike „Belt” u Sremskoj Mitrovici, da je taj grad doživeo velike promene u prethodnim godinama, a da će tokom sledeće nedelje biti raspisan tender i za proširenje luke.

Momirović je podsetio na to da kompanija „Belt” posluje od 1991. godine, te da će u budućnosti nastaviti da upošljava nove radnike i na pravi način predstavlja našu industriju širom Evrope.

Prema njegovim rečima, proširenje luke u Sremskoj Mitrovici u, šta će se uložiti 42 miliona evra, predstavljaće ozbiljnu podršku industriji u ovom delu zemlje, a radiće se zajedno sa partnerima iz Evropske investicione banke i Svetske banke.

Neposredno pre otvaranja novog pogona fabrike „Belt”, ministar je obišao radove na deonici Sremska Rača–Kuzmin, čija je ukupna dužina 18 kilometara, sa mostom preko reke Save, a koja predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo.

Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde će biti izgrađen most u dužini od 1.327 metara.

Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin, koja predstavlja vezu auto-puta Beograd–Šid sa auto-putem Kuzmin–Sremska Rača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *