VISOKU ŠKOLU “SIRMIJUM” POSETILI PREDSTAVNICI MINISTARSTVA PROSVETE

Gradske vesti

Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmijum”  Sremska Mitrovica, posetili su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Tom prilikom predstavljen je projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji se sastoji od nekoliko faza, a u Sremskoj Mitrovici, konkretno,  bilo je reči o programu Inicijalno unapređenje obrazovanja vaspitača. 

Dogovoreno je da će Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare  Sirmijum, prva u zemlji, učestvovati u unapređenju inicijalnog obrazovanja vaspitača kroz ovaj projekat.

Preporuke za unapređenje kurikuluma obrazovanja vaspitača biće pilotirane u mitrovačkoj Visokoj školi,  a potom kroz okrugle stolove prezentovane svim ostalim visokim školama i fakultetima u Srbiji.

Projekat je, pre svega usmeren na promenu inicijalnog obrazovanja vaspitača, što, prema rečima direktora Visoke škole, Dejana Savičevića,  u praksi podrazueva bolju saradnju  Visoke škole sa Predškolskom ustanovom “Pčelica” Sremska Mitrovica. Krajnji cilj je bolje i kvalitetnije obrazovanje dece do sedme godine života. 

 Ovaj Projekat Vlada Republike Srbije realizuje preko Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj je poboljšanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja dece predškolskog uzrasta. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *