BESPLATNA ŠKOLICA SPORTA I OVE GODINE

Sport

U foajeu Poslovno-sportskog centra „Pinki”, održan je Javni čas školice sporta Sportskog saveza Grada. Ovo je peta sezona besplatne Škole sporta, kako za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, tako i za predškolce uzrasta pet i šest godina.

– Naša besplatna škola sporta u pravom smislu te reči je besplatna, nema nikakvih troškova i namenjena je svakom detetu bez ikakve diskriminacije. Naša želja da se što više dece bavi sportom, danas promovišemo naše prve rezultate i velik broj dece koje je okupila ova škola sporta. Roditelji imaju dva izbora, da dete odvedu u neku školu sporta da plaćaju i da izvrše rano specijalizaciju deteta, da rano izabere sport, a drugi izbor je da se deca do četvrtog razreda osnovne škole bave bazičnim sportovima, pre svega atletikom, gimnastikom i plivanjem, kod nas svako dete mora da nauči da pliva. Posle četvrtog razreda može da krene u izbor nekog i to je naša misija sve ove godine pokazuju da smo u pravu. Broj dece je iz godine u godinu sve veći i veći, rastemo, napredujemo i jačamo. Naš najveći napredak je pre svega u stručnom radu, naši sportski stručnjaci, profesori fizičkog, stručna lica koja rade sa decom bogatiji su za iskustva koja stiču. U ovom momentu imamo oko 500 polaznika koji su u trenažnom procesu, u Sali, na bazenu i napolju – izjavio je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Objekti u kojima deca treniraju u okviru Škola sporta su Poslovno-sportskog centra „Pinki”, Gradski bazen i Atletski stadion. Treninzi su utorkom i četvrtkom u fitness-sali Poslovno-sportskog centra „Pinki”, u 16:15 i subotom na bazenu od 9:30.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *