TOKOM VIKENDA POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

Gradske vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će tokom predstojećeg vikenda nastaviti sa sprovođenjem mera pojačane kontrole brzine u zonama pešačkih prelaza, poštovanja obaveza vozača prema pešacima, ali i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka.

Ministarstvo apeluje na vozače da u periodu godine kada su obdanice znatno kraće, a česta je pojava magle i smanjene vidljivosti, upravljaju vozilima sa naročitom opreznošću, pogotovo na putevima u blizini naseljenih mesta.

Pešaci takođe imaju obavezu da, prilikom kretanja kolovozom van naselja noću i u uslovima smanjene vidljivosti zbog vremenskih uslova, budu osvetljeni ili označeni fluorescentnim materijalom.

U Srbiji se tokom prethodnih dana dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su dva pešaka smrtno stradala, a više njih zadobilo telesne povrede.

Dva pešaka su tokom jučerašnjeg dana poginula u nezgodama koje su se dogodile na teritoriji Sremske Mitrovice, pri čemu su se u oba slučaja pešaci kretali neosvetljenim delom kolovoza.

Takođe, tokom prethodna dva dana, u Beogradu su dva deteta, starosti 7 i 13 godina, zadobila telesne povrede u saobraćajnim nezgodama prilikom prelaska kolovoza.

Od početka novembra, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 12 pešaka, od čega devet u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidljivosti.

Zbog mogućnosti pojave leda i poledice na kolovozu, Ministarstvo podseća vozače i na obavezu da vozila u takvim uslovima stanja puta moraju biti opremljena pneumaticima za zimsku upotrebu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *