DANI GRČKE KULTURE

Kultura

Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva “Irida” pripremila je manifestaciju “Dani grčke kulture” koja će se realizovati od 13. do 17. decembra.

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodina i Gradske Uprave za sport i kulturu Grada Sremska Mitrovica i gradskih ustanova, Galerije “Lazar Vozarević” i Muzeja Srema.

U utorak, 13. decembra, sa početkom u 19 časova, u Galeriji će se obratiti gosti programa koji će govoriti o istorijskim odnosima Srbije i Grčke, a u muzičkom delu programa, Hor „Irida“ će izvesti kompozicije Mikisa Teodorakisa, a planirana je i dodela priznanja – Najhumaniji učenik.

U sredu, 14. decembra, od 18 časova, takođe u Galeriji, planirano je predavanje „Slavizmi u grčkom jeziku-novogrčkipesnici“. Predavači su: dr Predrag Mutavdžić i msr Aleksandra Milanović.

U četvrtak, 15. decembra, u Muzeju Srema će biti održana radionica vajanja „Autoportet sa grčkim motivima“, namenjena srednjoškolcima, a početak je planiran za 12 časova. Ista radionica biće održana sutradan, 16. decembra, sa početkom u 12 časova, ali namenjena osnovcima. Obe radionice će voditi akadamska slikarka Ružica Španović. 

Završetak manifestacije je u subotu, 17. decembra, u 18 časova, u Muzeju Srema. Biće održan koncert humanitarnog karaktera „Irida i prijatelji“. Nastupiće: OŠ „Jovan Popović“ DNUK „Kolomejka“, Hor penzionera „Sremci“, Hor „Polifonika“, Ivana Ohmut – klavir, Lea Nedimović – flauta, Alisa Božić – violončelo, Hor i Orkestar „Irida“ i gosti iznenađenja. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *