DANI GRČKE KULTURE U SREMSKOJ MITROVICI DO SUBOTE, 17.DECEMBRA

Gradske vesti

Manifestacija Dani grčke kulture sinoć je svečano otvorena u Galeriji „Lazar Vozarević”, u organizaciji Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva  „Irida”.

Aleksandri Garunović, predsednici Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva „Irida” ovom prilikom uručeno je priznanje za životno delo od strane Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine u Srbiji.

U sredu 14. decembra od 18 časova, takođe u sremskomitrovačkoj Galeriji planirano je predavanje „Slavizmi u grčkom jeziku-novogrčkipesnici”, koje će održati dr Predrag Mutavdžić i msr Aleksandra Milanović.

U četvrtak 15. decembra u Muzeju Srema će biti održana radionica vajanja „Autoportet sa grčkim motivima”, namenjena srednjoškolcima, a početak je planiran za 12 časova. Ista radionica biće održana sutradan sa početkom u 12 časova, ali namenjena osnovcima. Obe radionice će voditi akadamska slikarka Ružica Španović. 

Završetak manifestacije predviđen je za subotu 17. decembra u 18 časova u Muzeju Srema biće održan koncert humanitarnog karaktera „Irida i prijatelji”, na kome će nastupiti OŠ „Jovan Popović” DNUK „Kolomejka”, Hor penzionera „Sremci”, Hor „Polifonika”, Ivana Ohmut – klavir, Lea Nedimović – flauta, Alisa Božić – violončelo, Hor i Orkestar „Irida” i gosti iznenađenja. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *