REVOLUCIONARNA OPCIJA – Korisnici Meridianbet sajta donirali novac za lečenje bolesnih mališana

Sport

Novogodišnji praznici za većinu ljudi predstavljaju najlepši period tokom godine, dane koje svi sa nestrpljenjem iščekujemo i kojima se posebno radujemo. Po običaju, praznicima se najviše obraduju deca, za njih je ovo poseban događaj i jedinstvena prilika uz pesmu i igru, provedu nezaboravne trenutke vredne pamćenja.

Na žalost, postoje i ona deca koja će novogodišnje praznike dočekati van svojih domova, u sasvim drugačijem ambijentu koji se razlikuje od većine njihovih vršnjaka. Ovoj deci ne treba mnogo, oni nemaju mnogo želja, već samo jednu – da što pre ozdrave i pobede bolest koja ih ometa i sputava da budu ono što već jesu, da budu deca.

Nastavljajući sa tradicijom pružanja pomoći onima kojima je preko potrebna, kompanija Meridian je kao višedecenijski lider u igrama na sreću, prepoznala značaj kolektivnog delovanja u pružanju materijalne i medicinske pomoći najugroženijoj kategoriji stanovništva. Kao kompanija za koju ne postoje granice kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje, Meridian je shvativši ozbiljnost i urgentnost date situacije, ovoga puta svoje raspoložive resurse direktno uključio u pomoć prikupljanje sredstava za lečenje troje bolesnih mališana: Mateje Mišića, Dušana Todorovića i Anastasie Mitić.

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć namenjena lečenju troje mališana organizovana je posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs. Renomirani brend u oblasti igara na sreću za svoje korisnike kreirao je poseban model direktnog doniranja, na kome korisnici sajta mogu individualno izvršiti donaciju novčanog iznosa za potrebe sprovođenja humanitarnih akcija i raznih drugih društvenih aktivnosti.

Donacije kompanije Meridian predstavljaju jedinstvenu crowdfunding platformu u domaćoj i regionalnoj betting industriji koja direktne korisnike usluga pretvara u humanitarce i donatore. Prikupljanjem sredstava za određene društvene akcije koje se nalaze na sajtu kompanije, korisnici imaju mogućnost da sopstvenim izobrom odaberu koji tip akcija žele da kompanija Meridian sprovede. Na taj način korisnici kroz online model dodatno podstiču i osnažuju samu kompaniju da uzme učešće i delotvorinije pristupi rešavanju ključnih društvenih problema. Korišćenjem online platforme za doniranje, kompanija Meridian je postala jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je neposredno u svoje društvene akcije uključila i svoje korisnike.

Kolektivna namena sredstava prikupljenja tokom trajanja donatorskih akcija biće usmerena na razne projekte, među kojima, oćuvanje prirode i zaštita životne sredine, pomoć socijalno ugroženom sloju stanovništva, podrška u radu institucija i organizacija od nacionalnog značaja i dr. Meridian je donacijom medicinske pomoći osobama sa zdravstvenim problemima želeo da podstakne i afirmiše celokupnu društvenu javnosti o potrebama solidarnog davanja i prižanja pomoći kako oboleloj deci, tako i njihovim roditeljima. Maridian se na ovome neće zaustaviti, već će se potruditi da u narednom periodu još više pomogne one kojima je pomoć preko potrebna.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona
I nakon tri godine, borba sa koronom nije završena. Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Srbije i regiona, neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova dopremajući pomoć u vidu medicinsko – tehničke opreme.

Kampanja borbe protiv SMA
Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *