U OKVIRU AKCIJE “SLATKIŠ NA DAR”PRIKUPLJENO 200 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

Gradske vesti

U saradnji Gradske uprave za obrazovanje i Asocijacije učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica sprovedena je akcija „Slatkiš na dar“.

Cilj ove akcije je bio da učenici osnovnih škola sa teritorije našeg Grada, prikupe proizvode, slatke i slane, radi formiranja novogodišnjih paketića za njihove drugare koji trenutno nisu u mogućnosti da to sebi priušte. Akcija je bila veoma uspešna i u toku dve nedelje, koliko je trajala, na osnovu prikupljenih proizvoda formirano je 200 paketića. Paketići su distribuirani osnovnim školama, koje će ih dalje proslediti svojim učenicima.

Кoordinator Asocijacije učeničkih parlamenata, Sonja Tucaković, je naglasila da je sprovedena akcija bila veoma uspešna i da se ovom akcijom, pored lepog gesta, kod učenika razvija osećaj empatije, solidarnosti i tolerancije. Istovremeno se zahvalila svim učenicima i njihovim roditeljima, ali i svim školama koje su uzele učešće u akciji.

Sa željom da ova akcija preraste u tradiciju, Gradska uprava za obrazovanje i Asocijacija učeničkih parlamenata čestita predstojeće praznike i želi svim učenicima da predstojeći zimski raspust provedu na kreativan i zabavan način.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *