NEDOVIĆ POTPUNO ISKREN: Tavares? Ogroman je, pokriva devet kvadratnih metara! (VIDEO)

Sport

Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, sumirao je utiske nakon poraza od Real Madrida u 18. kolu Evrolige (79:59).

Nedović je sa 18 poena bio najbolji poenter svoje ekipe, ali je Real na kraju bio prejak, najviše zahvaljujući gorostasnom centru Valteru Tavaresu, koji je imao 17 poena i 12 skokova.

Real je u Beograd došao uz manje kadrovske probleme, dok su crveno-beli u meč ušli bez argentinskog tandema Kampaco-Vildosa. Pritom, sada već standardno nije bilo Nikole Ivanovića i Hasana Martina, što je donelo nepremostive probleme za utakmicu sa gigantom kakav je “kraljevski klub”.

“Mislim da je duža klupa Reala presudila. Imamo dosta problema sa zdravljem igrača, povrede, bolesti… Svakako to ne treba da nam bude opravdanje, jednostavno moramo da naučimo iz ovog poraza. Očigledno da nije lako igrati protiv Reala, jer imaju igrača koji pokriva mnogo prostora i u napadu i u odbrani. Jako je teško pripremiti utakmicu protiv takve ekipe, ali, šta je tu je. Što pre da zaboravimo i već za dva dana igramo novu utakmicu”, počeo je Nedović za Meridian sport.

Što se tiče “paklenog” ritma u kojem se Crvena zvezda Meridianbet nalazi, 31-godišnji srpski bek tu ne traži izgovore.

“Teško je, ali kako je nama – tako je i ostalima. Radimo ono što je do nas, a to su oporavak, priprema utakmice u kratkom vremenu. U sredu je već trening za pripremu za Monako, a u četvrtak utakmica. Nema očajavanja”, objašnjava Nedović i nastavlja:

“Sigurno je da su nam nedostajali svi igrači, bukvalno. Samo da smo imali zdrave igrače da izađu i naprave dobar faul, ubace jedan šut, samo da nas bude više u rotaciji – to danas nismo imali. Protiv ekipe kao što je Real to dolazi do izražaja i to je to. Mislim da možemo da izvučemo neke pouke iz ove utakmice i da je zaboravimo što pre”.

Igrač utakmice je bio Tavares sa indeksom korisnosti od 35, a uz pomenutih 17 poena i 12 skokova dodao je tri asistencije, četiri blokade uz šut iz igre od 7/8.

Ono što je u najvećoj meri presudilo pitanje pobednika je to da je 221 centimetar visoki momak sa Zelenortskih ostrva nemerljiv doprinos imao i van statističkih parametara time koliko je “maltretirao” direktne čuvare – što u odbrani, što u napadu.

“Ogroman je. Stvarno je ogroman. Ja mislim da on pokriva devet metara kvadratnih kada je u odbrani. U napadu, koliko god ti njega ‘izgurivao’, on je dovoljno jak da ostane u mestu i da ti skine (loptu) sa glave. Borili smo se, borili su se momci koji su ga čuvali, a mi koji smo imali najviše loptu u napadu pokušavali smo da na sve načine nekako napravimo višak. To u drugom poluvremenu nije išlo kako treba – i to je to”.

Zvezda u sredu već trenira za duel 19. kola Evrolige protiv Monaka na domaćem terenu, a taj duel na programu je u četvrtak (12. januar) od 19 časova.

“Mislim da se vidi i po plasmanu svih ekipa. Bukvalno te dve-tri pobede dele od vrha i od dna. Ujednačeno je, atipična je liga, svako svakog može da dobije i to se dokazalo mnogo puta ove sezone. Šta znam… Mislim da treba da se fokusiramo da dobijamo one utakmice koje su, da kažemo, na našem nivou, odnosno te glavne konkurente za Top 8”, podvukao je Nedović razgovor za Meridian sport.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *