U SREMSKOJ MITROVICI POSKUPLJUJE GREJANJE

Gradske vesti

Mitrovčane koji su priključeni na daljinski sistem grejanja već narednog meseca čeka povećanje cena.  Fizičkim licima koji plaćaju po potrošnji, grejanje će poskupeti 10,62 odsto, dok će po metru kvadratnom cena biti veća za 5,9 odsto. Na fiksnom delu cene, korekcija je izvršena za 3,5 odsto.

Kako je istakao direktor JKP „Toplifikacija“ Sremska Mitrovica,  Slavko Sladojević, uvećani su računi koje ovo mitrovačko preduzeće  plaća za usluge EPS-a i Srem gasa. 

“Mi smo u januaru mesecu dobili račun od Energane i Srem gasa koji su u proseku bili uvećani za oko 10,5 %. Pošto je našim Programom poslovanja predviđeno daako cena gasa- energenta poskupi preko 5%, mi jednostavno moramo tada da korigujemo cenu i mi smo bili prinuđeni da to uradimo, iz razloga što smo u prva dva meseca ostvarili gubitak od 23,5 miliona. Da bi to predupredili bili smo prinuđeni da korigujemo cenu.”

Sladojević je dodao i to da je cena grejanja menjana i u novembru prošle godine, a očekuje se još jedna korekcija u maju. 

“Mi smo cene menjali 1. janura 2019. godine i od tad nije cena menjana do novembra prošle godine, kad je bilo stabilno tržište energenata. To je jedan od najtežih delova posla koji ja obavljam.”

Kada je u pitanju snabdevenost energentima,  „Toplifikacija“  ima dovoljno energenata do kraja grejne sezone, koja zvanično traje do 15. aprila, ali ako vremenske prilike budu nepovoljne, grejna sezona će biti produžena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *