“LIGA MALIH ŠAMPIONA” U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Novi sportski projekat  “Liga malih šampiona” predstavljen je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Projekat je namenjen deci starijih i predškolskih vrtićkih grupa, a reč je o Programu koji organizuju Sportski savez Srbije i Savez za predškoški sport i fizičko vaspitanje Srbije, uz podršku Ministarstva sporta.

U gradu na Savi učeće u ovom zanimljivom takmičenju učeće deca koja pohađaju Predškolsku ustanovu “Pčelica”, a takmičiće se u dve discipline. Prva je štafetna trka na dvadeset hiljada centimetara, gde jednu ekipu čini pet dečaka i pet devojčica, dok je druga štafetni motorički poligon sa preprekama, gde se takođe takmiči desetoro dece. 

U Sremskoj Mitrovici “Liga malih šampiona realizovaće se uz podršku “Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica  i lokalne samouprave.


Takmičenja će se odvijati najpre na nivou vrtića u aprilu i maju, a potom će uslediti takmičenje na nivou Grada. Pobednike Gradskog takmičenja očekuje odlazak na državno prvenstvo, koje će se održati krajem septembra na Sajmu sporta u Beogradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *