MITROVAČKO POZORIŠTE OBELEŽILO SVOJ DAN

Gradske vesti

Svetski dan pozorišta obeležava se od 1961. godine svakog 27. marta, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj pozorišne umetnosti kao i doprinos koju ima u društvu. Istog datuma obeležava se i Dan pozorista “Dobrica Milutinović” iz Sremske Mitrovice. 

Tim povodom čestitku zaposlenima u mitrovačkom pozorištu i svima koji se bave ovom vrstom umetnosti uputila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

“Ovom prilikom bih čestitala ovaj veliki dan svima onima koji se bave dramskom umetnošću, pozorišnom umetnošću, a naravno i našoj publici,  bez koje pozorište ne bi ni postojalo”, rekla je Milovanović.

Onaj je najavila i rekonstrukciju mitrovačkog pozorišta, koja se može očekivati u narednom periodu, a za koju će sredstva u vrednosti 130 milina dinara sa PDV-om, biti obezbeđena po Konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. 

Obeležavajući ovaj važan datum u mitrovačkom pozorištu upriličen je prigodan program, pročitana je tradicionalna poruka koju uvek piše pozorišna ličnost svetskog ugleda, a u pozorišnom holu otvorena je izložba posvećena Ireni Kolesar.

Odigrana je i predstava „Srem naša kuća”, koja je za posetioce bila besplatna. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *