MEGA IZGUBILA OD BUDUĆNOSTI

Gradske vesti

Nagradila je Mega MIS još jednom navijače za plasman u plej-of ABA lige, organizovala susret 25. kola ABA lige u Sremskoj Mitrovici i hali PSC Pinki koju je od 2014. do 2019. zvala svojim domom. U sjajnoj atmosferi, pred oko 2.500 gledalaca, pokazala je još jednom da se nikada ne predaje, nadokandila minus od 18 poena u trećoj četvrtini, ali nije uspela da savlada favorizovanu ekipu Budućnost Volija, 76:85 (24:24, 14:30, 26:14, 12:17).

Izabranici Marka Baraća su se ravnopravno nosili sa podgoričkim sastavom do sredine drugog kvartala, čak imali i sedam poena prednosti, kada su gosti počeli da grade prednost. Poveli i sa 18 razlike, ali su uporni Baraćevi puleni poravnali u finišu trećeg kvartala. Ipak, iskustvo i kvalitete šampiona Crne Gore isplivali su na površinu, gosti su uveli utakmicu u nešto sporiji ritam u odlučujućoj deonici i stekli dvocifrenu prednost, koju Mega na kraju nije uspela da stigne. Budućnost je tako 18. pobedom u sezoni (šest poraza) obezbedila treće mesto na tabeli, dok Mega poslednje kolo ligaškog dela čeka sa učinkom 12-13.

Sjajno se mladi hrvatski centar Danko Branković nosio sa centarskom linijom rivala, meč okončao sa 23 poena, osam skokova i dve blokade za najveći indeks korisnosti na susret – 34. Ispratili su ga Matej Rudan sa 14 poena i Nikola Đurišić sa 12, ali i šest asistencija.

U ekipi bivšeg trenera Mege Vladimira Jovanovića, kojem je pred početak susreta prigodan poklon uručio generalni menadžer kluba Goran Ćakić, najefiksniji bio je Erik Grin sa 17 poena. Džej Džej О’Brajen je dodao jedan manje, dok je Tre Bel Hejns brojao do 15. Dvocifreni i Kenan Kamenjaš sa 14, kao i Marko Jagodić Kuridža sa 10 postignutih poena.

Prva deonica protekla je u prilično izjednačenoj borbi. Igrali se prilično otvoreno, bilo je prostora i za atraktivne poteze, , pa se na prvi odmor otišlo sa nerešenim rezultatom, 24:24. Mega je drugi kvartal otvorila serijom 8:1, ali je Budućnost potom preuzela konce igre. Najpre poravnala rezultat, a potom u finišu kvartala preko iskusnog Grina došla i do dvocifrenog viška, da bi se na veliki odmor otišlo sa 54:38 za goste iz Podgorice.

Odbila je Mega da se preda, pa je po povratku sa pauze počela da topi minus, da bi preko Cerovine, Đurišića i Brakovića napravila seriju 10:0 i poravnala na 62:62 posle 28 minuta igre. Ipak, konsolidovali su se gosti i u poslednja dva minuta vratili prednost (68:64). Opao je ritam u poslednjem kvartalu, što je iskusnija ekipa Budućnosti iskoristila da vrati dvocifren višak. Teško se dolazilo do poena na obe strane, pa su Podgoričani uspeli da sačuvaju prednost i upišu pobedu.

U poslednjem kolu ABA lige, Mega MIS gostuje Cedeviti Olimpiji, a susret u Ljubljani zakazan je za 15. april od 17:00.

Mega MIS: Paunović, Branković 23 (8 sk, 34 in), Rudan 14, Kazalon 9, Đurišić 12 (6 as), Kovačević, Cerovina 7, Rori 7, Grbović 4, Terzić, Mušikić

Budućnost: Rejnolds, Bel Hejns 15, Šehović, Atić 8, Kaba, Lazić 1, O’Brajen 16, Jagodić Kuridža 10, Drobnjak, Popović 4, Grin 17, Kamenjaš 14

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *