ZVANIČNO! Kompanija Meridianbet deo najveće zajednice Ujedinjenih Nacija

Društvo

Kompanija Meridianbet primljena je u članstvo UN Global Compact. Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije.

Reč je o međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN koje predstavljaju normativni autoritet za odgovorno poslovanje vodećih svetskih kompanija.

Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Ovo je svojevrsno globalno priznanje za kompaniju Meridianbet, s obzirom da je vrednost održivog poslovanja koje kompanija godinama gradi prema zaposlenima, zajednicama u kojima posluje, potrošačima, partnerima, dobavljačima, okolini i društvu u celini rezultovalo u preko 250 globalnih CSR akcija na preko 15 tržišta sveta samo u 2022.

Kada je reč o Srbiji, programi ulaganja u udruženja, zajednice i pojedince širom Srbije je u proteklih 12 meseci rezultovao je u više od 50 projekata društvene odgovornosti. Navedimo samo neke od njih.

Sadnice za zdraviju Srbiju

Meridianbet je pokrenuo jedan od najobimnijih ekoloških projekata u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Reč je o projektu kojim će se širom Srbije naći desetine hiljada sadnica kako bi se pošumljavale javne površine u celoj Srbiji. Do kraja 2022. godine projekat je već sproveden u pet gradova Srbije – Novom Sadu, Kikindi, Beloj Crkvi, Bačkoj Palanci i Subotici, gradovima sa novim drvoredima, čistijim vazduhom, oplemenjenom estetikom gradske celine i oazama bez gradske buke.

Kladioničari postaju humanitarci – platforma Meridian Donacije

Kompanija je pokrenula i program direktnih donacija za projekte iz ekološkog opsega – Meridian Donacije – za sve korisnike (igrače) kreirana je posebna opcija na sajtu meridianbet.rs gde je moguće izvršiti individualne donacije za projekte čišćenja reka, jezera, vazduha, donacije novih sadnica, pomoć mališanima koji boluju od rekih i opasnih bolesti – čime je Meridianbet jedino domaće ime industrije igara na sreću koja je u društveno odgovorne projekte neposredno uključila i svoje korisnike.

Rodna ravnopravnost – praksa, a ne lepe reči

Kao dominantno tehnološka kompanija i mesto za talente, menadžment kompanije Meridianbet čini više od 55% žena, što znatno premašuje najnaprednije D&I standarde. Slogan UN “Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra” je svakodnevna praksa u kompaniji Meridianbet. Dame su proporcionalno zastupljene u svim poslovnim segmentima – ljudski resursi, marketing, maloprodajna mreža i razvoj softvera, čime se pokazuje da je rodna ravnopravnost bez ekonomskog osnaživanja žena samo parola.
Kao pretežno tehnološka kompanija, ponosni smo na činjenicu da smo regrutni centar za talente i poslodavac po meri svakog.

Podrška profestionalnom i amaterskom sportu

Kompanija Meridianbet još jednom je ispisala istoriju domaće košarkaške scene, postavši zvanični sponzor KK Crvena zvezda Meridianbet, što ujedno predstavlja i najveći sponzorski ugovor sa privatnom kompanijom u istoriji srpske košarke.
Osim što predstavlja najveće ime industrije zabave u čitavom regionu, Meridianbet više od jedne decenije uspešno posluje na više od trideset tržišta EU, Južne Amerike i Afrike, na kojima primenjuje najbolje prakse podrške lokalnim klubovima.
Tako je ova grupacija ekskluzivni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom sveta, od Beograda (KK Crvena zvezda Meridianbet) Banja Luke (FK Rekreativo), Podgorice (zvanični sponzor Prve crnogorske fudbalske lige – 1.CFL), Minhena, Valete (FC Valletta), Larnake (FC Aek Larnaka), Limasola (KK Apolon), Kanarskih ostrva, Dar es Salama (FC AFCM, Pan African, Costa do Sol) – navedimo neke od brendova i destinacija na kojima je Meridianbet pokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.
Višegodišnjim ulaganjem u zajednicu, Meridian Sport je preko društveno odgovovornih projekata uspeo da velikom broju dece u Srbiji omogući kvalitetnije bavljenje sportom. Aktivnim sprovođenjem politike ulaganja u sport i afirmacijom zdravog okruženja – donacijama u vidu sportske opreme i materijalne pomoći dečjim klubovima – Meridian Sport je ostvario dugoročne benefite po pojedince i društvo, čime je značajno podigao svest javnosti o važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Meridian fondacija – podrška za celu Srbiju

Još u danima pandemije, među prvima koji su počeli sa obilaskom čitave Srbije sa ciljem pomoći svima koji su se našli u nevolji bila je i kompanija Meridian. Bio je to i početak rada Fondacije „Od srca sa ljubavlju“, koja je do sada provela više desetina projekata sa zadatkom unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i materijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Bilo da vam je potrebna pomoć ili želite da se uklučite u naše društveno odgovorne projekte, Fondacija je tu za svakoga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *