USKRŠNJE ČESTITKE POKRAJINSKIH ZVANIČNIKA

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas predstojeći Uskrs Njegovoj svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko-karlovačkom i Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju i svim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

„U ime Pokrajinske vlade i svoje ime, Vama i svim vernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru od srca čestitam najveći hrišćanski praznik. Svima želim da, ispunjeni radošću zbog vaskrsnuća gospodnjeg koje simbolizuje pobedu života nad smrću i sa kojim je vaskrslo i sve najbolje u ljudima, ovaj praznik sa svojim najbližima proslave u miru, sreći i blagostanju. Istovremeno, želim da se, vođeni upravo neprolaznim hrišćanskim načelima sloge, međusobne ljubavi i brige za svoje bližnje, zajedno suočimo sa svim izazovima kojima smo danas izloženi i da vreme koje dolazi učinimo boljim za sve“, kaže se u čestitki predsednika Igora Mirovića.

Povodom predstojećeg Uskrsa, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitiku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu i vernicima, sa željom da praznik provedu u miru, radosti i blagostanju.

„U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, svim pravoslavnim vernicima upućujem iskrene čestitke sa željom da predstojeće praznične dane provedu u duhovnom miru i blagostanju, u svojim domovima. Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća, slavimo pobedu života i dobra i budimo nadu u bolje sutra. Neka vam ovaj najveći hrišćanski praznik donese ličnu sreću i dobro zdravlje – Hristos vaskrse!“, poručila je Dragana Milošević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *