Podstrek za nadolazeće šampione – Meridian Sport donirao nove dresove školi fudbala Gale iz Beograda (FOTO)

Sport

Nova donacija Meridian sporta

Nakon završetka takmičenja u zatvorenim halama, lopta ne miruje kada je u pitanju Liga budućih šampiona. Predhodnog vikenda započeto je takmičenje u sklopu prolećnog dela lige što je posebno obradovalo zaljubljenike koji pomno prate ligu, jer su se mali fudbaleri vratili na prave fudbalske uslove i krenuli sa odigravanjem novih prvenstvenih utakmica.

Fudbalski karavan Meridian Sporta i Lige budućih šampiona i ovoga puta je bio na pravom mestu, na travnatim terenima FK Sinđelić na kojima su svoje fudbalsko znanje i umeće demonstrirali klinci i klinceze od 2011. do 2016. godišta.

Moderni tereni na kojima su se toga dana odigravale utakmice, sa sobom su kao po običaju donosili veliki broj atraktivnih poteza, budućih asova ove plemenite igre, koji su osim prikazivanja raskošnog talenta i fudbalskog znanja pokazali i visok nivo kolegijalnosti, solidarnosti i fer play borbe. Ovako lep i uspešan fudbalski dan, dodatno je ulepšao Meridian Sport koji je po već ustaljenoj praksi dodelio set fudbalske opreme jednoj od ekipa učesnica Lige budućih šampiona.

Privilegiju da ove nedelje budu među nagrađenima i dobiju garnituru dresova u kojima će igrati svoje takmičarske mečeve imala je najmlađa generacija škole fudbala “Gale” iz Beograda i to mališani rođeni 2015.godine.

Komplet fudbalske opreme je ispred Meridian Sporta uručio Stefan Todorović, kordinator za društveno odgovorne aktivnosti, dok je donaciju primio osnivač školice Nenad Galić.

Donaciju koju je pripremio jedan od pokrovitelja lige Meridian Sport, prijatno je iznenadila Nenada Galića, osnivača i prvog trenera Škole fudbala “Gale”, čoveka čiji marljiv rad je ostavio trag na karijere mnogih poznatih igrača, kao što su Slobodan Rajković, Stefan Savić i drugi.

“Malo je reći da sam iznenađen, zbunjeni smo i mi u stručnom štabu, ali i roditelji. Kada smo videli ovaj jedinstven dizajn, zbunjenost je lako i brzo prerasla u oduševljenje. Drago mi je što komplet opreme ide u ruke ekipi 2015. godišta. Radi se uglavnom o potpunim početnicima, klincima koji bukvalno prave prve sportske i fudbalske korake. Kao škola koja sada ima već prilično lep staž u Ligi budućih šampiona, bili smo oduševljeni akcijom Meridian Sporta u vezi dodele dresova, ne razmišljajući uopšte da ćemo i mi biti u krugu srećnika koji će se podičiti novom garniturom”, rekao je Galić, te dodao:

“Hvala Meridian Sportu što je, pre svega, prepoznao ciljeve i ideju Lige budućih šampiona i pridružio se podršci malim sportistima. Uglavnom se svi baziraju na seniorski fudbal, a Meridian Sport i Liga budućih šampiona su među retkima koji daju sve od sebe da još jače motivišu klince da se bave sportom, ali i da pomognu malim kolektivima i školama fudbala gde je svaka donacija zlata vredna. Još jednom moram iskreno da se zahvalim Meridian Sportu u ime svih trenera, polaznika Škole fudbala Gale i roditelja što misle na najmlađe. Čuli smo da je ova akcija planirana da traje više sezona, pa se radujemo što će i mnogi naši prijatelji i kolege iz svih krajeva Srbije u narednom periodu doći na red da se ponove novom garniturom opreme.”, istakao je osnivač Galić.

Meridian Sport se već godinama u nazad promocijom fer-plej sporta i zdravog načina života zalaže da deca u Srbiji imaju mogućnost za pravilan fizički razvoj i ravnopravan tretman kada je u pitanju bavljenje sportom. Meridian Sport ulaganjem u dečiji sport uvek razmišlja korak napred, jer se na ovaj način ostvaruju višestruki benefiti od kojih će korist imati čitava zajednica u godinama koje nadolaze.

Nakon završene ovonedeljne beogradske akcije, Meridian Sport i Liga budućih šampiona se već uveliko spremaju za nove aktivnosti i putovanje na završni turnir lige koji će se od 26-28. maja održati na Zlatiboru. Na finalnom turniru, najbolje ekipe iz čitave Srbije nadmetaće se u svojim kategorijama za prvo mesto i naslov pobednika Lige budućih šampiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *