TRIBINE ZA MITROVAČKE MATURANTE

Gradske vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, održaće ove nedelje tribine na kojima će informisati maturante o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja, posledicama zloupotrebe alkohola i opojnih droga, o bezbednom i odgovornom ponašanju u saobraćaju, te rizicima i posledicama nepoštovanja saobraćajnih pravila prilikom vožnje.

Tribine će biti održane u svim srednjim školama na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Cilj ove akcije je unapređenje bezbednosne kulture i zaštite maturanata srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Mladi trebaju biti svesni svoje obaveze da poštuju zakon, lične odgovornosti ako ga prekrše i posledica koje mogu imati u slučajevima da izazovu ili učestvuju u tuči, ometaju javni red, ometaju rad policije, neovlašćeno koriste pirotehnička sredstva, konzumiraju alkohol ili opojne droge ili ugrožavaju svoje i tuđe živote upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola, nedozvoljenom brzinom, bez sigurnosnog pojasa ili bez položenog vozačkog ispita.

Pored preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

U interesu maturanata, roditelja, nastavnika i građana je da maturske proslave proteknu bezbedno i da onima kojima su namenjene ostanu u najlepšoj uspomeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *