NEDELJA CRVENOG KRSTA OD 8. DO 15.MAJA

Društvo

Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predsednika i sekretara Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropinu i Boška Mitrašinovića.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razgovaralo se o programima i aktivnostima Crvenog krsta Vojvodine i planovima te organizacije za naredni period.

– Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine prilikom rekonstrukcije i opremanja Doma Crvenog krsta na Vršačkom bregu, gde borave deca iz socijalno ugroženih porodica, kao i u nabavci opreme za 500 volontera – istakao je Mirović.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada obezbedila najsavremenije vozilo za sakupljanje krvi – transfuziomobil, što je omogućilo da u toku prošle godine bude prikupljeno 54.381 jedinica krvi – 3.767 više nego 2021. godine.

– U protekle četiri godine, uz podršku Pokrajinske vlade, obezbedili smo 85.000 prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice, a iz pokrajinskog budžeta finansiran je i odmor i oporavak 514 dece iz tih porodica. Dragocena nam je podrška predsednika Pokrajinske vlade jer ne bismo samostalno mogli realizovati aktivnosti i projekte – izjavio je predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina.

Crveni krst Vojvodine angažovao je tokom prošle godine gotovo 3.600 volontera za programske aktivnosti, sa skoro 300.000 radnih sati. Putem programa narodne kuhinje, samo prošle godine, obezbeđeno je 1.617.000 obroka u 24 kuhinje Crvenog krsta Vojvodine.

– Svi ovi podaci govore nam da imamo i obavezu i odgovornost da pomognemo sa još više sredstava toj humanitarnoj organizaciji i ljudima velikog srca koji rade ovaj važan posao – izjavio je Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *