Autokros prvenstvo “Nagrada Srema”

Gradske vesti

Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije “Nagrada Srema 2023” biće održano u subotu i nedelju 27. i 28. maja u Šašincima na „Autocross areni“ u organizaciji „Asu Syrmien racing“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prvog dana, u subotu, održaće se službeni treninzi sa početkom od 12:00 i od 14:30, a za 17 časova zakazane su kvalifikacione trke. Narednog dana sa početkom od 8:30 i 10:30 odražaće se još dve kvalifikacione trke, a finale je zakazano za 14 časova.

Takmičari će se boriti za „Nagradu Srema 2023“.

Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2 km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima.

Autokros je jedan od najuzbudljivijih moto-sportova koji postoje. To je sport koji zahteva snagu, veštinu i hrabrost vozača, kao i preciznost i brzinu u vožnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.