MUZIČKA ŠKOLA OBELEŽILA 60 GODINA POSTOJANJA

Gradske vesti

Nizom koncerata Muzička škola “Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice obeležila je 60 godina svog postojanja.

Prema rečima direktora škole, Bojana Jovanovića, škola nosi ime po značajnom horskom umetniku Petru Krančeviću, koji je iz rodnog Pančeva došao u Sremsku Mitrovicu u Srpsko crkveno pevačko društvo. On je svojim radom ostavio značajan trag i postavio dobar muzički temelj svojim sledbenicimi, učenicima muzičke škole. 

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što danas organizujemo prvi u nizu koncerata povodom 60 godina odnosno jubileja Muzičke škole. Deca kada završe školu dobiju zvanje muzičkog umetnika, muzičkog saradnika ili muzičkog izvođača. Nijedan događaj u gradu, pa i šire, ne može da se zamisli bez učešća naše Muzičke škole. Veoma je značajno jer kultura je nadgradnja celokupnog jednog društvenog života. ne samo jednog grada nego i regije, pa i čitave naše države. Mi pokušavamo da osvetlimo Krančevićev lik i delo, on je boravio u Sremskoj Mitrovici, tu je i preminuo. Naš je plan da nastavimo ovim putem”, rekao je Jovanović.

On je dodao i to da po sezoni, učenici Muzičke škole “Petar Krančević” osvoje u proseku dve stotine nagrada, kako na republičkim takmičenjima, tako i na međunarodnim susretima i festivalima.

Koncerti kojima mitrovačka muzička škola obeležava 60. godišnjicu podeljeni su tematski, pa su prvo veče nastupili učenici, drugo veče profesori, a treće kamerni sastavi srednjoškolaca. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *