NOVA PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE NA SCENI MITROVAČKOG POZORIŠTA

Gradske vesti

Predstava za decu “Aska i vuk” biće odigrana u subotu, 27.maja u 12 časova na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović”.

Predstava je rađena po motivima pripovetke Ive Andrića. Po žanru ova predstava je kombinacija klasičnog baleta, lutkarstva i konvencionalne glume. Ovo delo Ive Andrića je vrlo specifično, ona je i umetnička basna i bajka i novela puna simbola.

Predstava je nastupila: na pozorišnom maratonu srpskih profesionalnih pozorišta u Leskovcu 2009, na Međunarodnom dečjem festivalu u Subotici 2010, na dečjem festivalu «Pozorišni val 2012» u Petrovcu na moru a u okviru «Budva Grad Teatra».

U ulozi Aske se pojavljuje profesionalna balerina Tanja Damjanovski, sa završenom baletskom školom „Lujo Davičo“ i Megatrend univerzitetom, sa iskustvom rada u beogradskom Narodnom pozorištu i članom Udruženja baletskih umetnika Srbije. Ulogu vuka igra akademski glumac Predrag Kolarević, koji je, zajedno sa Tanjom, napisao i osmislio dramski tekst za ovu predstavu. Predrag je diplomirani politikolog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, igrao je u mnogim pozorištima kao i u poznatim TV serijama, npr. “Porodično blago” i raznim inostranim TV produkcijama. Tu su i tri atraktivne lutke (lutka ovčice Aske, ovce Aje i lovca) koje akteri sporadično animiraju.

Vesela i energična klasična muzika Čajkovskog, Mocarta, Šopena i Šuberta dočarava atmosferu i definiše situaciju. Askini plesovi u stilu klasičnog baleta na ovu prelepu muziku u centru su pažnje. Vuk koristi veliki dijapazon izražajnih sredstava, od komičnog teksta, preko nespretnih gestova, do smešnih načina zavijanja i lajanja kojima izražava svoj apetit i svoje ushićenje zbog Askine igre, što sve izaziva pažnju i dobro raspoloženje kod dece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *