BRANKO ĆURČIĆ OBIŠAO ŠTAND AGROBIZNIS INKUBATORA SREMSKE MITROVICE

Gradske vesti

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić obišao je danas, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, štand Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, na kom je 20 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Srema predstavilo preko 100 proizvoda.

„Pokrajinska vlada je, u saradnji sa strukom, pre dve godine osnovala Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, s ciljem da se proizvođačima voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina iz tog dela Srema pomogne da unaprede poslovanje, da plasiraju proizvode na tržište i time ostvare ekonomsku dobit“, istakao je potpredsednik Ćurčić nakon obilaska štanda.

Potpredsednik je naglasio da učešće na ovogodišnjem Poljoprivednom sajmu i veliko interesovanje kako proizvođača, tako i kupaca koji žele da nabave proizvode iz tog dela Vojvodine, govori da je ideja o osnivanju prvog agrobiznis inkubatora u Vojvodini bila dobra.

„Uspešno poslovanje Agrobiznis inkubatora u Sremskoj Mitrovici, za samo dve godine postojanja, pokazuje da smo na dobrom putu. Кoristeći iskustva dobre prakse iz okruženja, treba da radimo na tome da se ovakvi agrobiznis inkubatori osnuju i u drugim delovima Vojvodine, ali i cele Srbije“, rekao je potpredsednik Ćurčić.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica kazao je da je prvo predstavaljanje Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica na Poljoprivrednom sajmu veoma uspešno, o čemu govori i oko 20 nagrada koje su proizvođači iz Srema dobili za svoje proizvode – sireve, suhomesnate i mlečne proizvode i vino.

„Broj članica Agrobiznis inkubatora povećava se iz dana u dan. Drago mi je što su poljoprivredni proizvođači, pre svega sa teritorije Sremske Mitrovice, sledili našu zajedničku vizuju da objedinjeni mogu da budu uspešniji, da stvore nove proizvode i da ih promovišu“, rekao je dekan Tica.

On je dodao da je put koji je trasiran pokretanjem Agrobiznis inkubatora u Sremskoj Mitrovici pokazatelj kako u budućnosti treba da uređujemo odnose kada je u pitanju razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije i promocija proizvoda.

Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici osnovali su Pokrajinska vlada, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovice i tamošnja Poljoprivredna stručna služba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *