STIPENDIJE ZA 106 MLADIH SPORTISTA VOJVODINE

Sport

Sportskim talentima iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, i mladim trenerima, uručeni su ugovori o stipendiranju u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“. Ugovore je dobilo 106 mladih sportista, a za njihove stipendije je ove godine izdvojeno ukupno 20 miliona dinara. Stipendije za usavršavanje dobila su 23 sportska trenera, a za tu namenu izdvojeno je sedam miliona dinara.

Ugovore o stipendiranju uručio im je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da Pokrajinska vlada već 12 godina ovim programom podržava mlade sportiste i prepoznaje njihov rad, te da iz godine u godinu povećava sredstva za stipendije.

– Ove godine smo za stipendiranje mladih sportista i usavršavanje trenera izdvojili rekordnih 27 miliona dinara – naglasio je Basta i dodao da je siguran da će Pokrajinska vlada i ubuduće nastaviti sa ovim programom.

Uz želju da im ova stipendija bude podstrek za dalji rad, resorni sekretar je ovogodišnjim stipendistima poručio da nije lak zadatak zameniti naše vrhunske sportiste poput Nikole Jokića, Novaka Đokovića, Ivane Vulete ili Davora Štefaneka, ali je izrazio uverenje da će oni svojim talentom i radom slediti put naših šampiona.

Cilj projekta „Sportski talenti Vojvodine“, koji se realizuje od 2012. godine, jeste da se identifikuju, prate i finansijski podrže perspektivni i talentovani mladi sportisti i treneri na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Među najpoznatijim sportistima koji su bili stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a koji su kasnije osvajali svetske i evropske seniorske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, jesu Laslo Đere, Viktor Nemeš, Mate Nemeš, Simo Boltić, Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar i Martin Mačković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.