ODRŽANA EKOLOŠKO – EDUKATIVNA RADIONICA

Gradske vesti

Udruženje „Čepom do osmeha“ – Sremska Mitrovica održalo je Ekološko – edukativnu radionicu i druženje u OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici.

“Znatiželja, interesantna pitanja i iskrena rešenost učenika da budu naša podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova uvek nas iznova motivišu i potvrđuju da radimo dobru i humanu stvar! Neizostavan deo radionice bilo je i slaganje mozaika od plastičnih čepova”, navodi se u saopštnju ovog Udruženja.

Radionica je podržana od strane Gradske Uprave za kulturu grada Sremska Mitrovica.

Udruženje “Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica” se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za naše najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz naše radionice mališani upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajemo ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac ipak svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem, a ima mogućnost da ga unapredi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *