ODRŽANA PROMOCIJA TRILOGIJE “MIDAR”

Gradske vesti

U Biblioteci ” Gligorije Vozarović” održana je promocija trilogije ” Midar” autora Šaula Ilije.

Ilija Šaula srpski je književnik, osnivač i predsednik Кnjiževne radionice “Кordun”. Piše poeziju i prozu koje su do sada prevedene na italijanski, engleski, španski, poljski i albanski jezik. Šaula danas živi i stvara u Filadelfiji (Pensilvanija, SAD). Pored pisanja bavi se slikarstvom i izdavaštvom.

Roman “Midar”, Ilije Šaule, na jedinstven način spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, ozbiljno igrajući se kroz beskonačnost srca i uma. Roman Midar je dobitnik književne nagrade ” Rastko Petrović” za najbolji roman u dijaspori na srpskom jeziku 2019. godine, koji mu je dodelila Matica iseljenika Srbije i Srba u regionu.

Кnjigu pod nazivom “Bulevar svjetlosti” čine prozni lirski zapisi, priče, fantazmagorije, crtice, komentari i osvrti na neke pojave u kojima se kroz naraciju, a nekad i u esejističkom maniru, nekad kolokvijalno govori o različitim temama” Iz recenzije Milice-Jeftimijević Lilić.

“Bijeg iz vječnosti” su kratke priče, lirski obojeni zapisi i eseji, pjesme u prozi, uhvaćeni trenutci sjećanja, čvrsto uvezani nitima misli i osjećanja,proplamsaji prosvjetljenja u kojima bljesne više zapitanost pred neodgonetljivim tajnama beskonačnog trajanja u beskrajnim prostorima kosmosa nego odgovor na zapitanost čovjeka koji je samo svjetlosna čestica u Božijoj promisli” . Iz recenzije Ranka Pavlovića.

Učesnici u programu: Ilija Šaula; prof dr Slađana Milenković, Jasna Arbanas, Moravka Todić. U muzičkom delu programa Hajrudin Durmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.