ZBOG VISOKOG VODOSTAJA POMERENA KUPALIŠNA SEZONA

Gradske vesti

Iako je kupališna sezona na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici pomerena zbog obilnih padavina u prethodnom periodu, uživanja u vrelim letnjim danima na popularnim Brionima će ipak biti. Narednih dana očekuje se tendencija opadanja nivoa reke Save, pa su se  stekli uslovi,  za početak za otvaranje kafića, a u narednom periodu realizovaće se i uređenje priobalja, kao i svih pratećih sadržaja na koje su posetioci plaže navikli.

Prema rečima zamenika gradonačelnice Sremske Mitrovice i ove godine biće angažovana profesionalna spasilačka služba, kao i služba hitne medicinske pomoći. Za uređenje plaže Grad Sremska Mitrovica ove godine opredelio je 21 milion dinara.

“Ove godine po Programu za uređenje Gradske plaže iz gradskog budžeta opredeljen je 21 milion dinara za različite usluge, pre svega za realizaciju ugovora sa „Komunalijama”, Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje koji tokom čitave kupališne sezone za potrebe Grada radi uzorkovanje, kontrolu i proveru kvaliteta savske vode, zatim za potrebe fizičko-tehničkog obezbeđenja i za potrebe spasilačke službe i naravno za ostale usluge tokom letnjeg perioda”, rekao je Samardžić.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” sa kojim Grad, prema Samardžićevim rečima, ima zaključen ugovor o održavanju čistoće i mobilijara na gradskoj plaži izvršiće usluge i radove iz svoje nadležnosti, pre svega osposobljavanje javnog toaleta, dopremanje kontejnera, kanti, dečjih igračaka, rekvizita i ostalog inventara.

On je dodao i to da na današnji dan vodostaj iznosi oko 550 cm, a prošle godine kada se krenulo sa uređenjem gradske plaže vodostaj je bio oko 180 cm. “Ukoliko se nastave lepi i sunčani dani očekivano je da će vodostaj opadati i po 30 centimetara dnevno, nadležna gradska uprava je spremna i čim se stvore minimalni uslovi počeće radovi”, rekao je Samardžić i naglasio da će podloga na Gradskoj plaži će biti pesak, jer su Mitrovčani tako navikli.

Plaža će za posetioce u potpunosti biti spremna do polovine meseca jula, ali već za vikend proradiće kafići, pa nam ostaje samo da se nadamo lepom vremenu i da uživamo.

Vidimo se na plaži!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *