OTVORENA KUPALIŠNA SEZONA NA MITROVAČKIM “BRIONIMA”

Gradske vesti

Kupališna sezona otvorena je na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici. Tokom tehničkog prijema, plažu su obišli predstavnici lokalne samouprave, kako bi se uverili da je, pre svega, bezbednost posetilaca na najvišem nivou. 

Prema rečima Jasne Poznanović, v.d. načelnice Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, Grad Sremska Mitrovica je preko nadležnih organa i službi učestvovao i obezbedio sve neophodne tehničke i pripremne radove kako bi se garantovala bezbednost svih posetilaca Gradske plaže.

“Obezbeđenje uslova za bezbedan boravak kupača, prvenstveno podrazumeva prisustvo spasilačke službe, službe obezbeđenja, Doma zdravlja Sremska Mitrovica, kao i predstavnika Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije”, rekla je Poznanović i dodala da je na osnovu ispitivanja Zavoda za javno zdravlje savska voda bezbedna za kupanje”.

Prema preporuci Zavoda, tuširanje je, nakon izlaska iz reke, obavezno.

Posetioce i ove godine očekuju brojne manifestacije, a iz lokalne samouprave najavili su i neke nove sadržaje. 

Kako je istakao zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić kao što je sve spremno za kupanje i sunčanje, sve je spremno i za letnju manifestaciju „Leto na Savi”.

“Pripremljene su brojne radionice za naše najmlađe sugrađane, sportske aktivnosti, muzički nastupi i zabavni programi, koji počinju ovog vikenda, 8. i 9. jula, u Turističkom info centru. Potom će se sve preseliti na Gradsku plažu, a razni programi će biti organizovani svakog vikenda. Ove godine uvodimo nekoliko novina, uključujući OCR trku na kraju leta i bioskop na otvorenom na početku sezone. Bioskop će tokom leta menjati lokacije, a projekcije će biti besplatne, rekao je Samardžić.

Sve aktivnosti na plaži potpuno su besplatne, a Grad Sremska Mitrovica je ove godine za uređenje plaže izdvojio 21 milion dinara. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.