ULTRAZVUČNI APARAT ZA PREGLED KUKOVA KOD BEBA STIGAO U DOM ZDRAVLJA

Gradske vesti

Novi ultrazvučni aparat za preventivne preglede kukova kod dece stigao je u Dom zdravlјa Sremska Mitrovica. Pregledi će, u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, početi sledeće nedelje, a kako je istakao direktor Doma zdravlja, dr Adil Elhag, novi aparat  će omogućiti bolju dijagnostiku i praćenje zdravstvenog stanja najmlađih pacijenata.

“Dom zdravlja je konkurisao za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Pokrajinske vlade, pre nekoliko dana javna nabavka je realizovana, a od sledeće nedelje će početi da se rade pregledi. Vrednost investicije je ukupno iznosila 2,5 miliona dinara”, rekao je Elhag.

Dispanzer za predškolsku decu, nabavkom novog ultrazvučnog aparata, ponovo će početi sa preventivnim pregledima kukova kod beba, koji su bili privremeno obustavljeni zbog kvara starog aparata. Sve to je otežavalo i produžavalo proces dijagnostike i lečenja, a sada, sa novim aparatom, pregledi će ponovo biti dostupni svoj deci u našem gradu.

Načelnica Dispanzera za predškolsku decu, dr Milena Mitrović Koviljac je  izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost zbog nabavke ovog aparata, koji će doprineti poboljšanju usluge preventivnog rada ove zdravstvene ustanove.

Ultrazvučni pregled kukova je besplatan i obavezan za svu novorođenčad. U Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece godišnje se pregleda oko 1.000 beba sa navršenih tri meseca života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.