LETNJA ŠKOLA PROGRAMIRANJA U MITROVAČKOJ GIMNAZIJI

Gradske vesti

Letnja škola programiranja za decu iz cele Srbije počela je u Mitrovačkoj gimnaziji gde će do kraja avgusta 100 dečaka i dvojčica u dve smene učiti osnove programiranja. Školu organizuje Fondacija „Petlja” uz podršku Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa Ministartvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije i u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica.

U  letnjoj školi će učenici koji su završili peti, šesti, sedmi i osmi razred iz cele Srbije imati priliku da uče od iskusnih predavača i mentora, da rade na zanimljivim zadacima i projektima, da se druže i zabave sa vršnjacima koji dele njihovu strast prema računarstvu. Letnja škola je besplatna za sve učesnike, koji će dobiti sertifikate o uspešnom završetku programa.

Fondacija „Petlja” ovu školu programiranja organizuje u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti”. Fondacija je osnovana sa ciljem unapređivanja algoritamske pismenosti u Srbiji jer smatraju da je razumevanje algoritama i umeće algoritamskog izražavanja potrebno svima, a takođe je važno da oni koji su talentovani za programiranje svoj talenat prepoznaju i razvijaju.

Stručni deo programa iz oblasti računarstva u ovoj školi fokusiran je na rešavanje algoritamskih zadataka u programskom jeziku Python i rad u njegovoj biblioteci za 2D grafiku Pygame. Ovom školom žele da podignu nivo svesti u društvu o značaju algoritamske pismenosti, te da podstaknu različite društvene subjekte na aktivnije delovanje u smeru razvijanja i popularizacije algoritamske pismenosti i konkretno programiranja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.