GRAD ISPRATIO ZMAJEVKE U RIO

Gradske vesti

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, sa svojim saradnicima, ispratila je učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, državne školske šampionke u basketu 3X3, na Svetsko školsko prvenstvo u Brazil gde će predstavljati naš grad i Republiku Srbiju.

Na predstojećoj Školarijadi u basketu 3 na 3 učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Anja Bojković, Irina Andrijašević, Teodora Milošević i Nikolina Popović, zajedno sa profesorom Dejanom Kozeljcem braniće boje Srbije. Prethodno su osvojile prvo mesto na Državnom školskom prvenstvu.

Boravak naše selekcije na ovom planetranom takmičenju u Brazilu, planiran je u periodu od 19. do 27. avgusta  2023. godine. Pored predstavnika gradske uprave, državne školske šampionke ispratila je Sonja Tucaković direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Svetsko školsko prvenstvo u Rio de Žaneiru ove godine okuplja predstavnike 49 zemalja u 18 sportova. Ceremonija otvaranja Školarijade je u nedelju, 20. avgusta, a naše basketašice na teren izlaze već prvog dana takmičarskog programa, u ponedeljak, 21. avgusta. Očekuje ih nadmetanje protiv 12 selekcija. Predstavnici gradske uprave ispratili su ih i poželeli im puno uspeha u Riju.

Foto: mojgrad.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.