POČINJE PRIJAVA ZA NOVČANU POMOĆ DECI DO 16 GODINA

Gradske vesti
Država Srbija je tokom poslednjih godina podelila nekoliko novčanih podrški raznim grupama. Ove godine pokrenuta je još jedna, sasvim nova, koja se tiče dece do 16 godina. Pravo na državnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara imaće svako dete do 16 godina, a njena isplata očekuje se 25. septembra.

Prijava je počela 20. avgusta i trajaće sve do 15. septembra, dok se isplata očekuje oko 25. septembra.

Jednokratnu finansijsku pomoć od 10.000 dinara, dobiće sva deca rođena posle 21. novembra 2006. godine. Na ovaj način biće rešen problem dece koja su imala manje od 16 godina kada su isplaćivane mere podrške mladima.

Kako se prijaviti?

Preko Uprave za trezor, roditelji treba da dostave tri podatka – ime, prezime, JMBG i broj računa na kom će leći novac za jedonkratnu pomoć.

Ukoliko roditelji dece nemaju račun ni u jednoj banci, na portalu postoji opcija odabira banke u kojoj će im biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac.

“Jedno dete deset hiljada, dvoje dvadeset hiljada i tako dalje. Svu pomoć prijavljenim građanima isplatićemo do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra. Na taj način želimo da podržimo roditelje na početku školske godine”, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Takođe, ministar finansija naglasio je da se na ovaj način ne ugrožava naš ekonomski sistem, već se pokazuje snaga.

“Zakon o jednokratnoj pomoći majkama za svu decu do 16 godina osmišljen na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i to obećanje biće ispunjeno roditeljima sve dece do kraja septembra”, dodao je ministar finansija Siniša Mali.

Činjenica je da Srbija ulaže velike napore kako bi se obezbedila bolja budućnost naše dece, a ova vrsta pomoći predstavlja važan korak ka tome.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *