MITROVAČKI ANSAMBL “ARODISI” NA FESTIVALU U OHRIDU

Gradske vesti

Ansambl “Arodisi” iz Sremske Mitrovice učestvovao je na Međunarodnom festivalu “Kostoski” u Ohridu (Severna Makedonija) u periodu od 16. do 20. avgusta.

Festival “Kostoski”, osnovan je 2019. godine sa ciljem da okupi brojne izvođače iz regiona, Evrope i ostalih kontinenata koji će predstavljati svoju kulturu i tradiciju. Na ovom revijalnom festivalu učestvuju sve vrste amaterskih i profesionalnih ansambala (horovi, orkestri, mažoretkinje, folklor, moderni plesovi). Ova manifestacija doprinosi predstavljanju i upoznavanju različitih kultura i tradicija, na međunarodnoj saradnji, kao i sticanje novih poznanstava i upoznavanje lepote Ohrida i Ohridskog jezera. Festival se odvija u više termina tokom proleća, leta i jeseni.

Pored ansambla “Arodisi” kao predstavnika Srbije, na festivalu su učestvovali ansambli iz različitih zemalja: Poljske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Mitrovčanke su se predstavile sa tradicionalnom, starogradskom, filmskom i popularnom muzikom iz Srbije.

“Arodisi” u narednom periodu čeka nastup u Petrovaradinu 26. avgusta na Festivalu uličnih svirača – GradićFest, Novogodišnji koncert u decembru i ponovna izvođenja mjuzikla “Eh, ta ljubav…”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *