MINISTARKA PROSVETE SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ POSETILA SREMSKU MITROVICU

Gradske vesti

Ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović, boravila je u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom, ministarka je obišla Mitrovačku gimnaziju gde je imala priliku da razgovara sa učenicima koji pohađaju Letnju školu programiranja, koja se trenutno održava u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ona je tom prilikom izrazila zadovoljstvo i zahvalila se fondaciji, Gimnaziji, gradskom rukovodstvu u Sremskoj Mitrovici i građanima, na gostoprimstvu koje su ukazali učenicima iz drugih gradova. „Hvala na gostoprimstvu koje ste ukazali učenicima koji željno stiču znanja, upuštaju se u IT tehnologiju, programiranje, još važnije je da neguju drugarstvo i uče da unesu sistem ljudskih vrednosti u svoje živote poštujući svoje vaspitače.  Sto učenika u dva programa tokom celog leta, koji se prostire širom Srbije, učenici od petog do osmog razreda, još jednom su potvrdili stav Ministarstva prosvete da je digitalizacija prioritet u sticanju znanja. Sticanje novih veština u novim tehnologijama je nešto što treba da negujemo i danas i u budućnosti“, rekla je ministarka. 

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica u proteklom periodu imala je znatna ulaganja u obrazovnii sistem, a prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, ulaganja će se nastaviti i u narednom periodu. 

Organizator Letnje škole programiranja je Fondacije Petlja, koja deluje kao implementacioni partner na projektu pod nazivom „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“. Ovaj projekat sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.