PRIJAVA ŠTETE I ZA STAMBENE ZAJEDNICE

Gradske vesti

Gradska uprava za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata Grada Sremska Mitrovica  raspisala je Javni poziv za prijavu štete na stambenim zgradama, nastale usled posledica jakog nevremena koje je Mitrovicu zadesilo u jula mesecu. Štetu treba da prijave profesionalni upravnici stambenih zgrada, a poziv je otvoren do do 12. septembra.

Kako je istakla Vesna Vujanović, načelnica GU urbanizam, pomoć je bespovratna i iznosi od 200.000 do 800.000 dinara. Štetu treba prijaviti i ako je u međuvremenu izvršena sanacija na objektu.

“Nakon prijave štete komisija će nastalu štetu utvrditi i kategorizovati. Postoji pet kategorija oštećenja, a u zavisnosti od kategorije oštećenja biće isplaćena novčana pomoć od strane Ministarstva za javna ulaganja Republike Srbije”, rekla je načelnica Vujanović.

Uslov za prijavu štete na stambenoj zgradi je da je objekat oštećen usled jakog olujnog nevremena u julu ove godine. Ukoliko se šteta utvrdi, nakon kategorizacije iste, novčana sredstva će biti isplaćena na tekući račun stambene zajednice.

Profesionalni upravnici stambene zgrade štetu treba da prijave na propisanim obrascima koji se nalaze na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica, ili u Uslužnom centru Gradske uprave. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.