DIGITALNI MAMOGRAF ZA OPŠTU BOLNICU SREMSKA MITROVICA

Gradske vesti

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić Stojić posetila je Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici gde je zajedno sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i direktorom mitrovačke Opšte bolnice dr Draganom Malobabićem obišla Službu za radiološku dijagnostiku, u kojoj je počeo sa radom novi digitalni mamograf.

Kako je rekla dr Snežana Bojanić Stojić, ova investicija je jedan divan primer, ali ne i prvi, kada je u pitanju saradnja Pokrajine i Grada.

Do sada je Pokrajinska vlada uložila nekoliko stotina miliona dinara u mitrovačku Opštu bolnicu, a svakako su velika sredstva koje i Grad ulaže, pokazujući time koliko brine o zdravlju svojih građana, kao i stanovnika čitavog Srema koji su korisnici Opšte bolnice”, pomoćnica pokrajinskog sekretara.

Ulaganjem u novu opremu znatno će se unapredtiti radiološka dijagnostika u mitrovačkoj bolnici. Prema rečima direktora bolnice, dr Dragana Malobabića, digitalni mamograf donosi brojne prednosti u odnosu na one koji su do sada korišćeni. Smanjena je doza zračenja tokom pregleda, a i znatno boljim kvalitetom slike omogućava se otkrivanje promena na dojci u najranijoj fazi. 

Na godišnjem nivou u Službu za radiološku dijagnostiku obavi se oko 2000 snimanja na mamografu . Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, apelovala je na svoje sugrađanke da na vreme brinu o svom zdravlju i da zakažu preventivne preglede i istakla da će lokalna samouprava organizovati i besplatan prevoz za žene koje žele da obave pregled, a nemaju tu mogućnost.

Grad Sremska Mitrovica je za novi mamograf izdvojio 15 milona dinara,a ukupna vrednost  je 29 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.