POMOĆ ZA PRVAKE I SREDNJOŠKOLCE

Gradske vesti

Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica na osnovu tradicionalnih, ali i novih programa podržava đake i njihove roditelje. Kroz program „Naš đak prvak” novčanu pomoć u iznosu od 6 hiljada dinara dobijaju roditelji 564 đaka prvog razreda osnovne škole, a raspisan je i konkurs za subvencionisanje međumesnog prevoza srednjoškolaca.

“U prvom krugu stigle su 504 prijave, a u drugom još 60, rekao je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić. On je dodao i da  se za avršio se drugi krug prijave za program „Naš đak prvak” i da će roditeljima novac leći na račune do kraja nedelje.

„Završio se drugi krug prijave za program „Naš đak prvak” isplata će biti za dan, dva, a do kraja meseca svi roditelji đaka prvaka mogu da očekuju isplate. Ovaj program je osmišljen kako bismo olakšali početak školske godine porodicima u našem gradu. Oni koji su se prijavili u prvom krugu, a nisu još dobili sredstva, mogu da se interesuju telefonom. Pored toga, od danas je otvoren Konkurs  za dodelu budžetskih sredstava za regresiranje dela troškova međumesnog prevoza učenika srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, a pohađaju školu na teritoriji druge lokalne samouprave čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina, ili jedinica lokalne samouprave. Regresira se 40% od cene mesečne karte za učenike na relaciji Sremska Mitrovica, mesto školovanja, za školsku 2023/2024. godinu. Najčešće su to Ruma i Bogatić.”, rekao je načelnik Đurić.

Broj telefona putem kojeg roditelji mogu da se obrate Gradskoj upravi za obrazovanje vezano za program „Naš đak prvak” je: 022/2152909.

Rok za prijavljivanje na konkurs za regresiranje dela troškova međumesnog prevoza srednjoškolaca je do 22. 09. 2023.godine. Prijavu, na predviđenom obrascu, sa pratećom dokumentacijom, zainteresovani dostavljaju lično, predajom dokumentacije u zatvorenoj koverti na prijemnom šalteru Uslužnog centra Grada Sremska Mitrovica ili putem pošte. Obrazac se može preuzeti sa sajta grada http://www.sremskamitrovica.rs/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.