REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA KOD HALE “PINKI” BIĆE ZAVRŠENA DO KRAJA MESECA. CENA GREJANJA VEĆA ZA 3,67%

Gradske vesti

U toku je rekonstrukcija magistralnog toplovoda u naselju PSC „Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Prema rečima direktora JKP “Toplifikacija”, Slavka Sladojevića, u prethodnom periodu bilo je mnogo problema na ovom delu trase toplovodana, a nakon ovih radova, stanovnici naselja “Pinki” imaće bolje grejanje. 

 „Problema je bilo jer se toplotna energija isporučivala preko podstanice u Sportskom centru, odlučili smo da to sad izbegnemo i jednostavno ugasimo 1 km sekundarnog voda i da sve ove zgrade priključimo na magistralini toplovod. Radi se u četiri segmenta, treći segment se otvara, četvrti će biti otvoren za nedelju dana i nadam se da ćemo to sve uspeti da završimo do kraja septembra, da budemo spremni za narednu grejnu sezonu”, rekao je Sladojević.

On je dodao i to da su u pvih šest zgrada u naselju Sportski centar rekonstruisane i pumpne podstanice koje su pretvorene u primarne toplotne podstanice. To znači da će grejanje biti daleko sigurnije i pouzdanije, a kod eventualnih intervencija biće lakši i brži pristup. Svih novih šest podstanica automatizovane su i putem kotlarnice Stari most biće u sistemu grejanja grada.

Prema njegovim rečima, što se tiče priprema za grejnu sezonu, svi radovi teku predviđenom dinamikom, sistem se puni i očekuje da će do kraja septembra sve biti spremno. Energenata ima dovoljno, postojeće zalihe mazuta ima u dovoljnim količinama, a već dve godine ga i ne koriste, biomasa je obezbeđena, nadaju se da će biti i gasa, a kako kaže Sladojević, ukoliko ga ne bude imaju sasvim dovoljno biomase i mazuta.

Direktor je dodao i to da će cena grejanja u predstojećoj sezoni biti povećana za 3,67% i to zbog prethodne korekcije cene gasa koja je prvog maja podignuta za 10%. 

Radovi na magistralnom toplovodu finansirani su iz budžeta JKP “Toplifikacija”, a njihova vrednost iznosi oko 30 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.