SREDSTVA ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

Društvo

U okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za podsticaj unapređenju i razvoju ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini, danas su u Pokrajinskoj vladi dodeljeni ugovori predstavnicima 12 lokalnih samouprava, u vrednosti od 35 miliona dinara.

Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac ističući da ukupna vrednost ove investicije za unapređenje kvaliteta života i razvoj turizma u vojvođanskim selima iznosi 46,8 miliona dinara. On je ukazao na to da učešće Sekretarijata iznosi gotovo 75 odsto, dok jedinice lokalne samouprave ulažu preostali deo, što čini nešto više od 25 odsto sredstava.

– Značaj ovog konkursa je u tome što su ulaganja usmerena u razvoj ruralne infrastrukture i delom u turistički potencijal seoskih sredina u našoj pokrajini. Imajući u vidu sve veću migraciju stanovništva iz ruralnih područja prema gradovima, ovakva podrška je utoliko značajnija – istakao je Samolovac i dodao da je ovakva mera u skladu i sa sprovođenjem politike ruralnog razvoja u Republici Srbiji i aktivnostima u okviru programa IPARD 3.

On je rekao da je prihvaćeno svih 16 prijava, a da su za sredstva konkurisali predstavnici gradova – Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica i Subotica i opština – Nova Crnja, Opovo, Žitište, Kovačica, Ruma, Irig, Inđija i Stara Pazova.

Investicije koje će biti realizovane u okviru ovog konkursa namenjene su sanaciji, adaptaciji, rekonstrukciji i uređenju objekata lokalnih samouprava kao što su lovački i vatrogasni domovi, domovi kulture, mesne zajednice, biblioteke, fiskulturne sale, klubovi penzionera. Sredstva su predviđena i za opremanje i uređenje turističko-rekreativnih objekata, info-centara, dečjih igrališta, teretana na otvorenom, parkova i drugih višenamenskih prostora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *