MINISTAR GORAN VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAOBRAĆAJNICI LAĆARAK – ČALMA

Gradske vesti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je radove na saobraćajnici Laćarak – Čalma. On je tom prilikom najavio da će radovi biti potpuno završeni u narednih petnaest dana, a takođe se osvrnuo i na ulaganja u lokalne puteve širom Srbije.

Od 2012. godine kako je Vesić naveo, država je izgradila ukupno 445 km auto-puteva i brzih saobraćajnica a trenutno se radi na dodatnih 461 kilometara a nedavno su potpisana dva ugovora u Kini na skoro 300 kilometara novih puteva u Srbiji.

“Ove godine je Ministarstvo odvojilo oko 350 miliona evra za rehabilitaciju lokalnih puteva, i na taj način je urađeno dosta ovakvih puteva”, istakao je ministar Vesić.

Kada je u pitanju Sremska Mitrovica, ove godine će biti urađena 23 km lokalnih puteva, poput puta ka Velikim Radincima koji je završen, puta ka Manđelosu koji se trenutno radi , a ukupna vrednost tih radova je oko 600 miliona dinara.

Ministar je dodao i to da će u narednom periodu na teritoriji cele Srbije biti ugrađeno oko 6,5 miliona tona asfalta, što jasno pokazuje koliko se ulaže u lokalne puteve. Ministar je najavio i da će od sledeće godine biti uvedena naplata korišćenja puteva prvog B reda za kamione čija težina prelazi 7,5 tona. 

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, izrazila je zahvalnost Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompaniji „Putevi Srbije“ zbog rehabilitacije lokalnih puteva i istakla da su ovakve investicije veoma važne za stanovnike Srema. 

“Kao i što je obećano kada smo otvarali put Sremska Mitrovica- Veliki Radinci, mi svoja obećanja ispunjavamo. Evo sad je u završnoj fazi i put Laćarak-Ćalma. Ovaj put je urađen 1972. godine, znači posle 50 godina sada je rehabilitovan, a i ono što je veoma zanimljivo je da radimo istovremeno dva puta. Pored ovog radi se i put Sremska Mitrovica – Manđelos”, rekla je Milovanović i dodala da su lokalni putevi veoma bitni, isto kao što su bitni auto-putevi, brze saobraćajnice, ali da na lokalu oni mnogo znače, jer spajaju Sremsku Mitrovicu sa selima.

Rekonstrukcija saobraćajnice Laćarak- Čalma otpočela je u avgustu i sada ulazi u završnu fazu. Reč je o veoma frekventnom delu puta, koji će nakon radova biti, pre svega bezbedniji, ali i funkcionalniji  za stanovnike ovog dela Srema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *