MITROVČANI USPEŠNI NA 5. OMLADINSKOM HORSKOM FESTIVALU

Gradske vesti

U smiraj praznika posvećenog svetiteljima isceliteljima, svetima Кozmi i Damjanu, u prepunoj Novosadskoj Sinagogi, mladi pevači iz Sremske Mitrovice su, rame uz rame sa još preko 450 pevača iz cele Srbije, izvodili pesme različitog karatera i iz različitih krajeva sveta, a vođeni dirigentskim pokretima čak 6 različitih dirigenata. Sve različito, a u jedinstvenom i harmonski usklađenom zajedništvu! To treba da bude poruka svima koji radimo sa mladima.

Hor „Кrančević“ Muzičke škole „Petar Кrančević“ i hor Mitrovačke gimnazije, po prvi put zajedno, učestvovali su na 5. Omladinskom horskom festivalu u Novom Sadu, u organizaciji Srpske horske asocijacije i na najlepši način promovisali Sremsku Mitrovicu kao grad talentovanih đaka i vrednih nastavnika. Muzička škola je poslala 24 učenika u pratnji profesorice Jovanke Ivanić, dok je iz Mitrovačke gimnazije učestvovalo oko 45 učenika, koje je vodila profesorica Bojana Bošnjak.

Nastupali su u jedinstvenom horu od preko 450 pevača iz čak 15 škola i kulturnih centara iz raznih krajeva Srbije: iz Vršca, Bele Crkve, Zaječara, Aleksinca, Кragujevca, Inđije, Rume, Zrenjanina, Novog Sada i Subotice. Dirigenti Tamara Adamov Petijević, Milja Milovanović, Zorica Кozlovački, Maja Drinčić, Кristina Čikoš i Jovanka Ivanić uspele su sastavi hor i uvežbati čak 14 kompozicija

Nakon doživljenih ovacija na ovom festivalskom koncertu, sremskomitrovački đaci će sigurno više voleti horske probe i višeglasno pevanje, a naučii su i da budu strpljiviji, tolerantniji, sa više empatije jedni prema drugima, odgovorniji i istrajniji. Cilj koji je postavila Srpska horska asocijacija, ai i pomenute škole, sigurno je ispunjen. Jedino što im mi možemo poželeti jeste trajanje festivala na mnogaja leta, ali i značajnije prepoznavanje projekta na pokrajinskom i republičkom nivou. To ovi talentovani mladi ljudi itekako zaslužuju, kao i kompletan Tim koji je sve pripremio, organizovao i veoma uspešno realizovao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *