U SREMSKOJ MITROVICI OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Gradske vesti

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Grada Sremska Mitrovica organizovala je prodajnu izložbu u holu Gradske kuće.

Učestvovali su ŠOSO “Radivoj Popović”, udruženja socijalne zaštite, kao i učenici trećeg razreda OŠ “Boško Palkovljević Pinki”, sa učiteljicom Zdenkom Gospović. 

Cilj je skretanje pažnje javnosti na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću, kao i na unapređenje i poboljšanje njihovog položaja. 

Kako je tom prilikom istakao Dražen Riđošić, načelnik GU za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Grad svake godine izdvaja značajna novčana sredstva za finansiranje udruženja građana. 

“Zaista imamo dobru saradnju sa svim udruženjima na našoj teritoriji, posebno u socijalnojj zaštiti. Grad izdvaja iz budžeta za njihovo finansiranje, a takođe potpuno besplatno dajemo i usluge socijalne zaštite svim građanima, bez obzira da li su povereni Centru za socijalni rad “Sava”. Takođe imamo novi uslugu koja je poverena Karitasu za osobe preko 26 godina sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama”, rekao je Riđošić.

Prodajna zložba rukotvorina i raznih proizvoda napravljenih veštim rukama članova Udruženja socijalne zaštite, u gradu na Savi postala je tradicionalna. “Ovo je prilika da se promovišu naše aktivnosti. Dosta smo kreativni i upućujemo decu da se osposobe za dalji život, rekla je 

Sonja Tanasić, predsednica Udruženja hranitelja Sremska Mitrovica. 

Ona se zahvalila GU za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine na dosadašnjom podršci i saradnji. 

U okviru socijalne zaštite za potrebe 30 udruženja, Grad Sremska Mitrovica ove godine izdvoijio je 4 miliona dinara. Plan za za narednu godinu je da se, u zavisnosti od potreba postojećih udruženja, novčana sredstva povećaju. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *