DONACIJA EUROBANKE EKONOMSKOJ ŠKOLI “9. MAJ”

Gradske vesti

Ekonomska škola „9. maj” dobila je donaciju Eurobank Direktne kroz projekat „Škola kao nacrtana za vas”, koji se sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce”, mitrovačka Ekonomska škola dobila je računarsku opremu za opremanje kabineta u vrednosti većoj od 800.000 dinara.

Tim povodom održana je konferencija kojoj je prisustvovao i Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministrstvu prosvete. On je tom prilikom istakao da je ovo samo jedna od donacija u nizu društveno odgovorne kompanije.

„Ovo je samo jedna od donacija u nizu društveno odgovorne kompanije, do sada je oko 12 miliona dinara uloženo u ove svrhe u kabinete u ekonomskim školama širom Srbije. S obzirom da je digitalizacija strategijsko opredeljenje Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete možemo da izrazimo zadovoljstvo i podršku ovakvoj donaciji i načinu da se kvalitet nastave u ekonomskim školama poveća. Projekat nudi više mogućnosti za pripremu naših đaka i za vrlo zahtevno tržište rada budućih ekonomista, a prosvetnim radnicima, odnosno profesorima bolji pristup u pružanju znanja našim učenicima”, rekao je Kasalović.

Prema rečima Dušan Mihailovića, člana Izvršnog odbora Eurobank Direktne ovo je već 15. projekat koji je realizovan u 14 gradova Srbije i do sada je uloženo više od 12 miliona dinara.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde, u Ekonomskoj školi „9.maj” da budemo deo još jednog našeg zajedničkog projekta, u saradnji sa Ministarstvom prosvete koje nas, kao i do sada, mnogo podržava. Otvorili smo još jedan ekonomski kabinet, ovo je već 15. projekat u 14 gradova Srbije do sada smo uložili preko 12 miliona dinara i nadam se da ćemo imati prilike da i u drugom gradovima širom Srbije uradimo nešto slično i olakšamo obrazovanje našim učenicima srednjih škola”, istakao je Mihailović.

Ekonomsku školu trenutno pohađa 510 učenika i ova donacija je od veoma velikog značaja.

„Glavna poruka ili glavna reč je možda modernizacija jer treba da imamo modernu opremu koju imaju i banke da deca dobiju znanja i kompetencije onakve kakve treba da imaju za buduće poslove ili za studiranje. Naša škola ima dva područja rada ovo ćemo koristiti za područje rada ekonomija, pravo i administracija. Dobit je višestruka, kabinet će se koristiti za dosta predmeta, pre svega kod prvaka za računarstvo, informatiku, poslovnu informatiku, kancelarijsko poslovanje, tu su i biroi jer svaki smer ima i svoje virtuelno preduzeće, ekonomski tehničar ima ekonomsko poslovanje u okviru toga ima svoje virtuelno preduzeće. To je realan uslov rada, imaju i virtuelnu banku u Srbiji, uvoz, izvoz, kalkulacije, sve se radi, samo nemaju fizičku robu. Za ovakvu vrstu škole potreban je veliki broj računara, trenutno imamo 510 đaka i četiri kabineta, možda bi nam trebao i peti,” rekao je Novica Novaković direktor Ekonomske škole „9.maj”.

Donacija Eurobank Direktne Ekonomskoj školi „9. maj” u Sremskoj Mitrovici, sprovedena je sa ciljem opremanja kabineta i unapređenja uslova za učenje i rad. Projekat „Škola kao nacrtana za Vas” Eurobank Direktna sprovodi od 2018. godine. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *